معاون سرمایهگذاری و اقتصاد حمل ونقل راهآهن جمهوری اسلامی ایران در همایش فرصتهای سرمایهگذاری و تامین مالی در حوزه حمل ننقل ریلی با اشاره به اینكه راهآهن در تلاش است تا یك اكوسیستم برای سرمایه گذاری حمل ونقل ریلی اظهار كرد: با استفاده از تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ با سازمان برنامه توافق شده است تا ۳ هزار میلیارد تومان منابع مالی از طریق بانكها به حمل ونقل ریلی اختصاص یابد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی نورالله بیرانوند معاون سرمایهگذاری و اقتصاد حمل ونقل راهآهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینكه توسعه ریلی به عنوان یكی از زیرساختهای ایجاد یك حمل ونقل پایدار مدنظرتصمیمگیران و تصمیم سازان در دولت و مجلس است گفت: با توجه به جایگاه منطقهای ایران توسعه حمل ونقل ریلی با تكمیل كریدورهای حمل ونقل در برنامههای توسعه كشور و چشماندازهای آن پیشبینی شده است.
بیرانوند چالش اصلی برنامههای توسعهای را سرمایهگذاری و تامین مالی عنوان كرد و افزود: تحقق اهداف بالادستی نیازمند تامین مالی و برنامههای عملیاتی كه این برنامهها در راهآهن جمهوری اسلامی ایران برای سرمایهگذاری تدوین شده است و امروز در این همایش ۷ سرفصل و ۲۸ عنوان فرصتهای سرمایهگذاری معرفی خواهند شد.
معاون راهآهن جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: موضوع تامین مالی كه یكی از چالشهای برنامههای توسعهای ایست در برنامههای تدوینی مورد توجه قرار گرفته است و ۲ راهكار استفاده از بودجه عمومی دولت برای تامین زیرساختها مدنظر قرار گرفته است. همچنین شركت راهآهن تلاش میكند تا مابقی سرمایه مورد نیاز خود را از طریق بخش خصوصی تامین كند.
وی با اشاره به اینكه با رشد و تكمیل ابزارهای نوین مالی بازار سرمایه در حوزه حمل ونقل ریلی توسعه یافته است تصریح كرد: از سال گذشته تلاش كردهایم تا با بازارهای سرمایهای، بیمهای و … به تفاهم برسیم تا اعتماد سرمایهداران را جلب كرده و سازو كار لازم را برای بخشی از نیازهای سرمایهای راهآهن به دست آوریم.
این مقام مسئول با تاكید براینكه همایش فرصتهای سرمایهگذاری در حمل ونقل ریلی كه امروز برگزار میشود شامل ۴ پنل آموزشی و ۲ كارگاه تخصصی است افزود: در زمینه كارگاههای تخصصی تبصره ۱۸ در قانون بودجه سال ۹۷ و سازو كارهای پیشبینی شده آن بررسی خواهد شد كه طبق این تبصره همكاری بخش دولتی را و تامین مالی سرمایه مورد نیاز بخش دولتی از طریق همكاری با بانكها مورد توافق قرار گرفته است كه طبق این تبصره راهآهن تا به حال توانسته با موافقت سازمان برنامه ۳ هزار میلیارد تومان از این طریق به ظرفیتهای سرمایهگذاری بخش ریلی تزریق خواهد كرد.
بیرانوند در ادامه اظهار كرد كارگاه دوم به تبصره ۱۹ برای تامین مالی پروژههای مشاركتی به صورت PPP و راههای تامین مالی از طریق آن میپردازد.
وی در پایان تصریح كرد: امیدواریم كه در این همایش شاهد شكلگیری یك اكوسیستم سرمایهگذاری متشكل از بخش دولتی و بخش خصوصی باشیم كه راهآهن جمهوری اسلامی تلاش میكند تا به عنوان بخش دولتی زمینه را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی فراهم كند.
منبع : پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی